Om företaget

Familjeföretag med lång historia

Perssons buss drivs idag av Peter Johansson. Företaget är ett familjeföretag som har drivits av syskonen Peter och Pernilla fram till 2021 då Peter tog över företaget helt själv.  Företaget startades redan 1978 av pappa Jörgen Persson. Då var det många skidresor till alperna och under sommaren körde han mest runt på Gotland med grupper. Efter några år började även mamma Siw Larsson att jobba i företaget och de drev bussbolaget tillsammans fram till Jörgens bortgång 2002.

Resor på och utanför Gotland

Mellan 2002 och 2011 fortsatte Siw, Peter och Pernilla att driva företaget tillsammans. Bussbolaget började inrikta sig mer på inrikesresor och givetvis fortsatt att jobba mycket på Gotland.

Både små och stora arrangemang 

Efter årsskiftet 2011/2012 drev Peter och Pernilla företaget tillsammans fram till 2021 och då som nu så jobbar företaget mycket med stora och små arrangemang. Perssons buss har kapacitet att ansvara för logistik när det gäller medelstora och mycket stora grupper. Företaget hjälper även till med mindre grupper där allt från utflykter, konferenser och andra evenemang finns på schemat. Under 2018 utökades företaget då vi köpte upp Ala buss här på Gotland. Totalt har vi 5 bussar som kan ta mellan 16-50 personer.

Peter Johansson

Jag började tidigt arbeta på Arla där jag både jobbade som säljare och chaufför under många år. 2002 kom jag in i Perssons buss och började jobba heltid med det 2009.

Jag har alltid varit sportintresserad och spelade tidigare ishockey i många år. Jag spelade både på Gotland och i Kristanstad och Härnösand.